Home

Deze site is een verzameling van teksten: boekbesprekingen, commentaren op de dingen van de dag, onderzoeksverslagen, speeches. Het is een voortzetting van mijn boeken Het vmbo als stigma. Lessen, leerlingen, en gestrande idealen (2010) en Gewoon werk. Vakmanschap in het verwaarloosde midden (2014). Die boeken gaan over school en werk van jongeren die een vmbo- en een mbo-opleiding hebben afgemaakt. Over hen bestaan achterhaalde ideeën. Ze zouden later met hun handen gaan werken, traditionele en praktische beroepen gaan uitoefenen, en ze de verliezers van de modernisering zijn. Maar is dat wel zo? Wat gaan ze na school doen, in welke banen komen ze terecht, wat moeten ze daarvoor kunnen, en hoe zijn ze in het sociale landschap te plaatsen? Gewoon werk bestrijkt een breed gebied. 

Ik gebruik de site met vrije hand en gooi mijn netten wijd uit. Ik heb een leven lang sociologie beoefend en mijn onderwerpen bestrijken een breed gebied. Spelen, leren, werken zijn belangrijke thema’s, maar op deze site is nog veel meer te vinden.

Naast een reeks posts, staan op deze site de volgende ingangen:

Mijn eigen boeken

Portretten van nieuwe mbo-beroepen

Ambachten

Het verwaarloosde midden

Artikelen over de Tweede Wereldoorlog

Boekbesprekingen

 

Mijn e-mail adres: rineke@rinekevandaalen.nl

Artikelen: https://uva.academia.edu/rinekevandaalen

 

One thought on “Rineke van Daalen

  1. Pingback: Concurrentie tussen scholen: zo werkt uitsluiting - Sargasso

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s