Home

IMG_1514

 

Deze site borduurt verder op mijn boek Gewoon werk. Vakmanschap in het verwaarloosde midden (oktober 2014). Dat boek gaat over school en werk van jongeren die een vmbo- en een mbo-opleiding hebben afgemaakt. Over hen bestaat het idee dat ze later met hun handen gaan werken, dat ze traditionele en praktische beroepen gaan uitoefenen. Maar is dat wel zo? Wat gaan ze na school doen, in welke banen komen ze terecht, wat moeten ze daarvoor kunnen, en hoe zijn ze in het sociale landschap te plaatsen? Gewoon werk bestrijkt een breed gebied. Veel thema’s worden daar alleen maar aangeraakt, en op deze website werk ik ze verder uit.

Ik doe dat met een vrije hand en gooi mijn netten wijd uit. Ik heb een leven lang sociologie beoefend en mijn onderwerpen bestrijken een breed gebied. Spelen, leren, werken zijn belangrijke thema’s, maar op deze site zal nog veel meer te vinden zijn.

Op deze site staan de volgende ingangen:

Mijn eigen boeken

Portretten van nieuwe mbo-beroepen

Ambachten

Het verwaarloosde midden

Artikelen over de Tweede Wereldoorlog

Boekbesprekingen

 

Mijn e-mail adres: r.m.vandaalen@uva.nl

Artikelen: https://uva.academia.edu/rinekevandaalen

 

One thought on “Rineke van Daalen

  1. Pingback: Concurrentie tussen scholen: zo werkt uitsluiting - Sargasso

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s