Home

pmlam3

De komende tijd zal ik regelmatig werken aan een dossier over de verwaarlozing van het midden. In mijn onderzoek naar de beroepen van mbo’ers stuitte ik op een intrigerend raadsel. In publicaties van bijvoorbeeld het Sociaal Cultureel Planbureau kwam ik ze al altijd tegen in de tabellen met data, maar in de conclusies bleken ze zoekgeraakt te zijn. Daar zoomden de auteurs op de uitersten in en werden hoog- en laagopgeleiden tegenover elkaar gezet. Toen ik er op ging letten, bleek dit een veel voorkomend patroon te zijn, ook in de media.

Eerder heb ik over dit onderwerp geschreven in De Groene Amsterdammer.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s